Säästäminen / Vinkki

Oman talouden hallinta ja kohteena sähkön säästäminen

Oman talouden hallinta on tärkeä osa taloudellista hyvinvointia. Sähkön säästäminen on yksi tapa hallita kotitalouden menoja ja pienentää ympäristön kuormitusta. Sähkölaskusta kun on kyse, niin kannattaa aloittaa maksuttomasta sähkösopimuksen vertailusta.

Tässä muutamia vinkkejä oman talouden hallintaan ja sähkön säästämiseen:

 1. Tee budjetti: Laadi budjetti ja kirjaa ylös kaikki tulot ja menot. Budjetin avulla voit suunnitella, mihin rahaa käytetään ja kuinka paljon voit säästää.
 2. Seuraa kulutusta: Seuraa kotitalouden sähkönkulutusta ja kirjaa ylös kuukausittaiset sähkölaskut. Tämä auttaa sinua tunnistamaan, missä voit vähentää sähkönkulutusta ja kuinka paljon voit säästää.
 3. Vaihda energiatehokkaampiin laitteisiin: Vaihda vanhat ja energiatehottomat kodinkoneet uusiin ja energiatehokkaampiin malleihin. Tarkista myös, että kodinkoneet ovat oikein säädettyjä ja että niiden käyttöohjeita noudatetaan, jotta niiden energiatehokkuus säilyy.
 4. Valitse oikeat valaistusratkaisut: Korvaa vanhat hehkulamput LED-lampuilla, jotka kuluttavat vähemmän sähköä ja kestävät pidempään. Käytä myös luonnonvaloa aina kun mahdollista.
 5. Käytä laitteita viisaasti: Sammuta laitteet kokonaan, kun et käytä niitä. Käytä myös sähkönkulutusta vähentäviä ajastimia ja liiketunnistimia.
 6. Säädä lämpötila oikein: Säädä lämpötilaa hieman alhaisemmaksi talvella, sillä jokainen aste alaspäin vähentää lämmityksen kulutusta noin 5 %. Tarkista myös, että kodin ilmanvaihto on kunnossa, sillä huonosti toimiva ilmanvaihto voi nostaa lämmityskustannuksia.
 7. Käytä aurinkopaneeleja: Harkitse aurinkopaneelien asennusta, sillä ne voivat tuottaa ilmaista sähköä ja säästää sähkölaskussa pitkällä aikavälillä.

Nämä ovat vain muutamia tapoja sähkön säästämiseen ja oman talouden hallintaan. Ole tietoinen kotitalouden kulutuksesta ja tee tietoisia valintoja, jotka auttavat sinua säästämään rahaa ja vähentämään ympäristön kuormitusta.

TOP10 Vinkit kodin energiatehokkuuden parantamiselle

Tässä on kymmenen vinkkiä kodin energiatehokkuuden parantamiseen:

 1. Vaihda vanhat hehkulamput LED-lamppuihin, jotka kuluttavat vähemmän sähköä ja kestävät pidempään.
 2. Vaihda vanhat ja energiatehottomat kodinkoneet uusiin ja energiatehokkaampiin malleihin. Tarkista myös, että kodinkoneet ovat oikein säädettyjä ja että niiden käyttöohjeita noudatetaan, jotta niiden energiatehokkuus säilyy.
 3. Käytä lämpöpumppua tai muita energiatehokkaita lämmitysmuotoja. Säädä lämpötila hieman alhaisemmaksi talvella, sillä jokainen aste alaspäin vähentää lämmityksen kulutusta noin 5 %.
 4. Asenna ikkunoihin tiivisteet ja lisää eristystä seiniin ja kattoon. Tarkista myös, että kodin ilmanvaihto on kunnossa, sillä huonosti toimiva ilmanvaihto voi nostaa lämmityskustannuksia.
 5. Käytä energiatehokkaita kodinkoneita, kuten pyykinpesukoneita, kuivausrumpuja ja astianpesukoneita, jotka kuluttavat vähemmän sähköä ja vettä.
 6. Käytä sähkönkulutusta vähentäviä ajastimia ja liiketunnistimia.
 7. Käytä aurinkopaneeleja tai muita uusiutuvan energian lähteitä, kuten tuulivoimaa, mikä voi auttaa tuottamaan ilmaista sähköä.
 8. Tarkista, että kodin ilmanvaihto on kunnossa, sillä huonosti toimiva ilmanvaihto voi nostaa lämmityskustannuksia.
 9. Vähennä vedenkulutusta käyttämällä vettä säästäviä suihkupäitä, hanoja ja muita laitteita.
 10. Hanki älykäs termostaatti, joka säätää lämpötilaa automaattisesti, kun kotona ei ole ketään.

Näillä vinkkeillä voit parantaa kodin energiatehokkuutta ja pienentää sähkölaskua. Muutaman pienen muutoksen tekeminen voi auttaa sinua säästämään rahaa ja vähentämään ympäristön kuormitusta.

Ja tämän kaiken jälkeen voi sitten tehdä sen oman lainahakemuksen vertailun kautta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Oman talouden hallinta ja kohteena sähkön säästäminen”

Vastaa