Uutinen / Vinkki

Apple Pay sovellus: Mikä se on, miten se toimii ja miten se ladataan

Apple Pay on mobiilimaksamiseen tarkoitettu palvelu, joka on saatavilla iPhone-, iPad-, Mac- ja Apple Watch -laitteille. Se mahdollistaa käyttäjien maksamisen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa käyttämällä digitaalisia luotto-, pankki- tai prepaid-kortteja.

Mikä Apple Pay on?

Apple Pay on turvallinen ja kätevä tapa maksaa. Se käyttää laitteen sisäänrakennettua Touch ID- tai Face ID -tunnistusta vahvistaakseen maksut, joten sinun ei tarvitse huolehtia korttitietojen tai PIN-koodin paljastamisesta.

Apple Payta voi käyttää kaupoissa, joissa lähimaksu on käytössä. Maksu tapahtuu laitetta lähimmässä maksupäätteessä pitämällä sitä lähimaksamisen tunnistinta vasten. Maksun vahvistaminen tapahtuu Touch ID- tai Face ID -tunnistuksella.

Apple Payta voi käyttää myös verkossa ja sovelluksissa. Maksu tapahtuu verkkosivustolla tai sovelluksessa olevia Apple Pay -painikkeita tai -kuvakkeita käyttäen. Maksun vahvistaminen tapahtuu Touch ID- tai Face ID -tunnistuksella tai laitteen tunnuskoodilla.

Miten Apple Pay toimii?

Apple Pay maksaminen käyttää laitteen sisäänrakennettua Secure Element -tekniikkaa korttitietojen salaamiseen. Secure Element on fyysinen siru, joka on eristetty muusta laitteen laitteistosta. Se on suunniteltu olemaan erittäin turvallinen ja estämään korttitietojen joutumisen vääriin käsiin.

Kun teet Apple Pay -maksun, korttitiedot lähetetään salattua yhteyttä käyttäen maksupäätteelle tai verkkosivustolle. Maksupäätteen tai verkkosivustolla olevan pankin palvelin salaa tiedot uudelleen ennen niiden tallentamista.

Jos Apple Pay ei toimi, kannattaa etsiä ratkaisua Applen omilta sivuilta.

Miten lataan Apple Payn?

Apple Payn lataaminen on helppoa. Jos sinulla on iPhone, iPad tai Apple Watch, sinulla on todennäköisesti jo Apple Pay ladattuna laitteellesi. Jos sinulla ei ole Apple Payta, voit ladata sen seuraavasti:

iPhone

 1. Avaa App Store -sovellus.
 2. Etsi ”Apple Pay”.
 3. Napauta ”Hae”.
 4. Napauta ”Apple Pay” -sovelluksen kuvaketta.
 5. Napauta ”Lataa”.

iPad

 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Napauta ”Wallet ja Apple Pay”.
 3. Napauta ”Lisää kortti”.
 4. Valitse kortti, jonka haluat lisätä.
 5. Seuraa ohjeita.

Apple Watch

 1. Avaa Apple Watchin kellotaulu.
 2. Napauta ”Wallet” -painiketta.
 3. Napauta ”Lisää kortti”.
 4. Valitse kortti, jonka haluat lisätä.
 5. Seuraa ohjeita.

Apple Payn hyödyt

Apple Paylla on useita etuja verrattuna muihin maksutapoihin:

 • Se on turvallinen: Apple Pay käyttää edistynyttä salaustekniikkaa suojatakseen korttitietojasi.
 • Se on kätevä: Voit maksaa laitettasi vain pitämällä sitä lähimmässä maksupäätteessä.
 • Se on nopea: Maksun vahvistaminen tapahtuu Touch ID- tai Face ID -tunnistuksella, joten voit maksaa nopeasti ja helposti.

Yhteenveto

Apple Pay on turvallinen, kätevä ja nopea tapa maksaa. Se on loistava vaihtoehto luotto -, pankki- tai prepaid-korttien käyttämiseen. Jos etsit helppoa ja turvallista tapaa maksaa, Apple Pay on hyvä vaihtoehto sinulle.

Vastaa