Säästäminen / Tekniikka ja talous

OP: Korkorahastojen osuus rahastosijoittamisesta kaksinkertaistunut – koroista ovat innostuneet erityisesti nuoret

OP Ryhmän kyselytutkimuksen mukaan muuttunut korkoympäristö on lisännyt joka viidennen suomalaissijoittajan kiinnostusta korkosijoituksiin. OP:n asiakasdatan perusteella korkorahastoihin sijoitetaan nyt viime vuotta huomattavasti enemmän.  

Yleisen korkotason nousu on kasvattanut korkosijoitusten tuottotasot korkeimmilleen pitkään aikaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa korkotasot hipovat jo korkeimpia lukujaan sitten finanssikriisin. Korkojen nousun takana on inflaation raju kiihtyminen, rahapolitiikkalinjan nopea kiristyminen ja keskuspankkien velkakirjaostojen alasajo.

Muuttunut korkoympäristö on OP Ryhmän kyselytutkimuksen mukaan lisännyt suomalaissijoittajien kiinnostusta korkosijoituksia kohtaan. Arvopapereita omaavista miehistä 24 prosenttia ja naisista 14 prosenttia kertoo nyt olevansa kiinnostuneita korkosijoituksista.

– Esimerkiksi valtiolainojen korkotasot ovat nousseet voimakkaasti, ja ne tarjoavat jo hyvää tuottotasoa. Saksan 10 vuoden valtiolainan korko on kohonnut vuodentakaisista miinuslukemistaan yli 2 prosenttiin, kun taas Yhdysvaltojen vastaava laina tarjoaa jo noin 4 prosentin tuottotasoa. Monet sijoittajat kokevat korkosijoitukset nyt aivan eri tavalla houkutteleviksi kuin vielä hetki sitten, sanoo OP:n senioristrategi Ilkka Saksa.

OP Ryhmän kyselytutkimuksen mukaan korkosijoitukset kiinnostavat erityisesti nuoria. 15–24-vuotiaista arvopaperisijoituksia omaavista nuorista peräti 31 prosenttia sanoo kiinnostuneensa korkosijoituksista muuttuneen korkoympäristön vuoksi. Vanhemmissa ikäryhmissä kiinnostus on vähäisempää. 

Korkorahastoihin sijoitetaan viime vuotta enemmän

OP:n asiakkaiden tämän vuoden tammi-lokakuussa tehdyistä rahastosijoituksista lähes 12 prosenttia on mennyt korkorahastoihin. Sijoituskohteina on ollut niin rahamarkkinasijoituksiin sijoittavia lyhyen koron rahastoja kuin pitkän koron rahastoja, jotka sijoittavat pääsääntöisesti yli vuoden pituisiin lainoihin.

Viime vuoden tammi-lokakuussa korkorahastoihin sijoitettujen varojen osuus kaikista rahastosijoituksista oli noin 5 prosenttia, joten kiinnostus korkorahastoihin on lisääntynyt tänä vuonna selkeästi. OP:n asiakkaat ovat tehneet korkosijoituksia erityisesti loppuvuonna korkotason noustessa.

– Yleisesti hyvä aika sijoittaa korkoihin on silloin, kun korkotasot ovat korkeimmillaan. Aiempi matala korkotaso ja korkojen nousun riski on aiheuttanut sijoittajissa varovaisuutta, sillä korkojen nousu laskee vanhojen korkosijoitusten arvoa. Moni onkin odottanut korkotason nousemista ennen korkotuotteisiin sijoittamista. Kun korkotaso lähtee taas jollain aikavälillä laskuun, salkussa olevien korkopapereiden hinnat nousevat, tiivistää Saksa.

Myös osakemarkkinoiden heikko tuottokehitys on saanut monen sijoittajan etsimään vaihtoehtoja.

– Nopeasti rapautunut kasvunäkymä ja inflaation kohottamat kustannukset ovat kasvattaneet huolia yritysten tulevasta tuloskehityksestä, mikä on näkynyt osakekurssien tuntuvana laskuna. Korkosijoitusten arvonheilahtelut ovat yleisesti myös selvästi osakemarkkinoita maltillisempia, minkä vuoksi osan mielenkiinto on kääntynyt korkosijoituksiin, kertoo Saksa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Vastaa